Anders Madunivers


  • Madkurser
  • Opskrifter
  • Om
  • Følg på Instagram

Steak salat



Beskrivelse





Salat kan for visse typer værre et direkte bandeord. Om denne ret er en salat eller blot en lun kartoffel anretning med bøf til, må det enkelte individ vurdere.
Her er i hvertfald en proteinbombe som selv de mest salat kritiske ville kunne sætte tænderne i.

Hemmeligheden er i virkeligheden at tage kartoflen og give den ekstra smag. Den sur søde dressing giver så mange smagsnuancer og afrunder retten.
Bøffen er jo et studie for sig selv. Den sprøde grønkål kan erstattes af så meget andet, men her i juletiden passer det så godt ind.

Der er en del tilberedning, men ikke mere end at man kan springe til og fra.


Fremgangsmåde





2 Pers.

Kartoffelsalat:
700g asparges kartofler
100g grønne bønner (Friske)


Dressing:

1/2 dl neutral rapsolie

1 spsk. honning

2 tsk. grov fransk sennep

1 tsk. dijonsennep

salt

peber


Kog kartofler i kraftigt saltet vand i ca. 15 min. Sluk komfuret og lad dem hvile i yderligere 10 min. Mærk efter med en lille urtekniv. Slipper kniven nemt er kartoflerne færdige.

Hæld vandet fra og lad dem køle ned inden skrællen pilles af og kartoflerne skæres i mundrette stykker.

Rens bønnerne og skær enderne af. Blancher dem i kogende vand i 2 min. og kom dem op til kartoflerne.


Rør alle ingredienserne til dressingen godt sammen og juster smagen så sødne, styrke og salt blancerne passer til dine smags sanser.

Vend dressingen med kartofler og bønner. Sørg for det bliver vendt godt rundt, så alt bliver marineret.

Sæt til side indtil anretning


Bagte tomater:
150g cherry tomater
3 spsk. balsamico eddike
salt
peber

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Halver tomaterne og placer i et ildfast fad. kom balsamico, lidt salt og peber ved tomaterne og vend det godt rundt.
Bag tomaterne i ovnen i ca. 25-30 min. indtil de beguynder at blive runkne i overfladen.
Tag dem ud og lad dem køle ned inden anretning

Sprød grønkål:
4 store blade grønkål
3 spsk. olivenolie
1. tsk. groft salt

skyl grønkålen og tør den godt af. Skær bladene i nogle store stykker og vend den med olivenolie og salt.
Placer bladene på en bagerist med et stykke bagepapir.
Bag i 8-10 min. ved 120 grader varmluft. Vend dem evt. halvvejs.
De skal blive helt sprøde men uden at blive mørkegrønne og brændte.

Bøf:
2 stk. 200g ribeye eller lign
rapsolie
smør
salt
peber

Sørg for at tage dine bøffer ud af køleskabet mindst en halv time før de skal bruges og lad dem få lidt temperatur.
Krydr kødet med salt og peber og steg på en varm pande med lidt rapsolie i 3 min på den ene side. Vend bøffen og steg videre i ca. 2 min inden en god klat smør kommes på panden. Lad smøret smelte og bruse op. brug herefter det sidste minut af stegetiden på at skovle smøret henover bøffen.
Tag nu bøffen af panden og læg på et skærebræt. Lad den ligge her og hvile i 5-10 min.

Med denne fremgangsmåde skulle du gerne få en medium-rare bøf. For helt medium skal stegetiden øges med ca. 1 min på hver side.
Det afhænger altid af bøffens størrelse hvor lang tid den skal have.

Anretning:
Fordel kartoffelsalaten på to tallerkener, skær kødet i skiver og placer henover. pynt af med de bagte tomater og grønkål. Drys lidt sydesalt henover til allersidst og server straks.





Anders Madunivers



Lærkesvinget 8, 8462 Harlev J